Rundersoorten

Ons aanbod gerijpt vlees is afkomstig van verschillende rundersoorten, elk met haar specifieke smaak.

Belgisch witblauw

Belgische rundersoort die ook internationaal geapprecieerd wordt. Haar populariteit dankt ze aan een doorgedreven veredeling van de imposante spiermassa. Het vlees is mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels.

Bij Keurslager Bart en Sarah koop je dry-aged Witblauw afkomstig van het Bookhamershof in Zele. De kennis van en zorg en liefde voor het ras van de familie Hanselaer zorgde al voor heel wat prijzen op nationale veeprijskampen. Zo zorgen ook zij ervoor dat je in Oetingen alleen vlees van de hoogste kwaliteit koopt.

Limousin (Frankrijk)

Lipstiftrood - pure vleessmaak - doorgaans mager tot licht vet.
Verbetert merkelijk na rijping, zowel textuur als smaak!

West Vlaams rood

Licht tot lipstiftrood - licht vet - zéér sappig - mooi rendement - verbetert ook merkelijk na een droge rijping van 3 weken.

Holstein (Oostenrijk)

Enkel nog op bestelling - donkerrood - doorgaans sterke marmering - nootsmaak Rijping zéker nodig.

Black Angus

Donker tot lipstiftrood, verandert soms naargelang seizoen en afmesting. Zéér lekkere smaak van hazelnoot, lichte marmering, héél goed rendement.