Gebraiseerde nek van Duroc d’Olives
met zoethout, witloof en gnocchi

Ingrediënten (4 personen):

1200 g varkensnek van Duroc d’Olives
4 stokken gebroken zoethout
4 uien
2 wortelen
4 teentjes look
500 g vleessaus
12 stuks jong witlof
300 g gnocchi
300 g pompoen


Recept:

- Varkensnek aanbakken in pan langs alle zijden, het vlees in een kookpot leggen.
Daarna de grof gesneden groenten aanbakken in dezelfde pan, eens alles bruin bevochtigen
met de bouillon en het gebroken zoethout. Alles samen onder deksel zachtjes laten stoven
voor ongeveer 3 uur. Witlof aanstoven in koolzaadolie met peper en zout.
- Gnocchi koken in gezouten water. Pompoen in brunoise snijden en aanstoven met de gehakte
peterselie. Gekookte gnocchi toevoegen en afwerken met citroensap.