Filet van Duroc d’Olives,
met peterseliepuree, verschillende
wortelen en zilveruitjes

Ingrediënten (4 personen):

800 g filet van Duroc d’Olives
1 vel boterpapier
3 g grof gehakte peper
1 tak gehakte rozemarijn
1 blaadje verpulverde laurier
1 kg aardappelen
1 bot peterselie
200 g melk
100 ml koolzaadolie
2 versnipperde sjalotten
500 g verschillende wortelen
100 g zilveruitjes
¼ bot peterselie


Recept:

- Alle kruiden grof hakken en de filet inwrijven. In een vel boterpapier rollen
en 1 uur bakken in de oven op 60C°. Daarna krokant aanbakken in een pan met koolzaadolie.
- Aardappelen schillen, koken in gezouten water. De melk mixen met de peterselie,
koolzaadolie toevoegen, opkoken met de afgegoten aardappelen en
alles pureren. Afwerken met versnipperde sjalotten.
- De wortelen schillen en naar keuze snijden, kort opkoken in gezouten water.
Zilveruitjes aanbakken in koolzaadolie, kruiden met peper en zout. Honing en
kippenbouillon toevoegen, even laten doorkoken tot de bouillon bijna volledig
is verdampt. Alle groenten samen aanbakken en afwerken met peterselie.